Zimska služba vukovarskog Komunalca spremna za predstojeću zimu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pred skoru zimu i na dan kada na prometnicama počinju vrijediti zimski uvjeti vukovarska gradska tvrtka Komunalac predstavila je svoju Zimsku službu. Prema riječima direktora Komunalca Igora Štrangarevića ova tvrtka spremna je za nadolazeću zimu.

„Obnovili smo i modernizirali vozni park Zimske službe te smo spremni za zimske uvijete na cestama i održavanje preko 200 kilometara cesta na području Vukovara i njegovih prigradskih naselja. Imamo spremnih 15 vozila, a na zalihama nam je 75 tona soli što je dovoljno za četvrtinu zimske sezone. U pripravnosti je 45 ljudi koji rade na održavanju užeg središta grada i 35 koji u tri smjene rade na vozilima i strojevima“, rekao je Štrangarević.

Dodao je i kako su modernizirali vozni park pa su tako ove godine nabavili jedan silosni posipač i dva nova snježna pluga ukupne vrijednosti 150.000 kuna. Prošle godine Komunalac je za potrebe zimske službe nabavio jedan traktor. U planu je dodatno moderniziranje zimske službe za narednu godinu, a sve kako bi se što kvalitetnije mogli obavljati svoj posao. Prometnice koje Komunalac čisti podijeljene su u dvije skupine. Tako prvoj prioritetnoj skupini pripadaju sve bivše županijske prometnice koje su pripale pod nerazvrstane ceste pod upravljanje Grada Vukovara. Drugoj skupini prometnica pripadaju sve ostale nerazvrstane prometnice u gradu i na području Sotina i Lipovače. Prvo se čiste površine oko ustanova od lokalnog značaja, bolnica, škola, vjerskih ustanova, gradske uprave, zgrade Županije…, a potom svi ostali pravci. Inače, zimsko održavanje prometnica provodi se od 15. studenoga do 15. travnja.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako je Grad Vukovar za rad Zimske službe tijekom ove zime osigurao 700 tisuća kuna  Istakao je i kako vjeruje da će sve biti odrađeno kako treba te pozvao sugrađane da pripomognu i čiste nogostupe ispred svojih kuća kako bi svi mogli sigurno hodati. Zamolio je i vozače da ne parkiraju na cestama i javnim površinama kako bi se promet mogao normalno odvijati.