ŽDO traži istražni zatvor zbog pokušaja teškog ubojstva

VUKOVAR, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva, izvjestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Iz odvjetništva navode kako je na osnovi rezultata kriminalističkog istraživanja Policijska postaja Vukovar podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice hrvatskih državljana (1997. i 1994.) zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva, te su obojica ispitana u državnom odvjetništvu.

Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika 14. veljače 2016. oko 04,00 sati u Vukovaru; zajednički i prema prethodnom dogovoru, kako bi se obračunali radi prethodnih sukoba s pripadnikom druge navijačke skupine; noseći metalne poluge za sada neutvrđene težine i duljine i pištolj nepoznate marke i kalibra, prišli s leđa hrvatskom državljaninu (1996.) uvjereni da se radi o osobi koju su čekali. Osnovano se sumnja da su mu, u cilju da ga usmrte, zadali više udaraca metalnim palicama u predjelu glave i tijela uslijed čega je on pao na tlo gdje su mu nastavili zadavati udarce nogama u predjelu glave, a potom mu je jedan od osumnjičenika (1987.) prislonio pištolj nepoznate marke na lijevu sljepoočnicu te repetirao. U dovršenju počinjenja djela nisu uspjeli zbog nailaska više vozila Županijskom ulicom.

U svezi napada na 20-godišnjeg Vukovarca, oglasila se Koordinacija udruga proisteklih iz Domoviskog rata Grada Vukovara iz koje su pozvali čelnike vukovarskog SDSS-a na otvoreni i djalog i razgovor kkao bi Vukovar postao grad siguran za sve njegove stanovnike. Napad je osudio i Forum mladih SDP-a Vukovara koji traže oštre sankcije za napadače te pozivaju javnost da ne ostane gluha na bilo koji vid nasilja.

ĐURO KARALIĆ