Australska veleposlanica Susan Cox u posjeti Vukovaru

VUKOVAR, Veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Susan Cox boravila je u srijedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji te se u Vukovaru susrela s županom Božom Galićem, a potom i s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

“Suradnja između ovoga dijela Hrvatske i Australije postoji i sada, ali želimo je proširiti i pojačati, povezati naše gospodarstvenike s australskim. Puno naših ljudi živi ondje i već postoji s njima komunikacija pa nas to može dovesti do gospodarske suradnje i plasmana naših proizvoda na australsko tržište”, ocjenio je razgovore župan Božo Galić uz kojega je susretu s veleposlanicom Cox nazočio i zamjenik Željko Cirba.

U razgovoru s gradonačelnikom Ivanom Penavom, veleposlanica Susan Cox kazala je kako joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što je u Vukovaru i što se može upoznati s planovima razvoja grada Vukovara.

“Također želim upoznati i planove oko Vodotornja te vidjeti što možemo učiniti zajedno”, rekla je.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocjenio je pak kako su vukovarske gradske vlasti zainteresirane za uključivanje hrvatske dijaspore koja živi u Australiji u obnovu Vodotornja te izvozu tvrtke Borovo na australsko tržište.

ĐURO KARALIĆ