Zbog uporabe petardi i kape s neprimjernim simbolima zaradili prekršajne prijave

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Zbog nezakonitog korištenja pirotehničkih sredstava policija je podnijela prekršajne prijave protiv 20. i 21. godišnjaka iz Bršadina. Njih dvojicu, policijski službenici zatekli su 6. siječnja u 3,30 sati u Bršadinu u nezakonitom korištenju pirotehničkih sredstava.

Točnije, 21. godišnjak je posjedovao 7 komada petardi (tip f2) te je uporabio nekoliko takvih petardi, a 20. godišnjak je također imao 17 komada takvih petardi (tip f2) i nezakonito je nekoliko takvih istovjetnih sredstava uporabio, izvijestila je policija.

Uredujući policijski službenici su tom prilikom također nedvojbeno uočili kod 20-godišnjaka da nosi kapu s neprimjerenim simbolima, zbog čega mu je policija uručila i prekršajni nalog zbog postojanja sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je privremeno oduzela pirotehnička sredstva od obojice te kapu od 20-godišnjaka.

Stanje u prometu za 5./7. siječnja 2021. godine

Tijekom proteklog vremena PU vukovarsko-srijemska je evidentirala dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci, Vukovar), dok je u jednoj prometnoj nesreći (Borovo) jedna osoba lakše ozlijeđena. Jučer smo evidentirali i jednu prometnu nesreću sa jednom poginulom osobom (Vukovar), o čemu smo vas već izvijestili.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela, poručuju iz policije.