Zbog pjevanja ustaške pjesme na Opus areni privedeno i nekoliko Ultrasa iz Vinkovaca

Foto: MUP RH

ZAGREB, Prema navodima iz MUP-a RH danas, 15. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske i vukovarsko srijemske uhićeno je 12 osumnjičenih osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske na “Opus Areni” u Osijeku dana 12. listopada 2023.

 “Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe policija će dovesti nadležnom prekršajnom sudu. Daljnje kriminalističko istraživanje se nastavlja”, navode iz policije.

U isto vrijeme stariji vinkovački Ultrasi nam kažu kako je dio navijača priveden odmah nakon utakmice u Osijeku, odnosno nakon prepoznavanja lica, a da druge navijače privode po gradu. Navodno je jedan skinut i sa aviona za Cardif jer je planirao putovati na utakmicu Hrvatske I Walesa.

“Ultrasi su dobili 30-ak ulaznica od HNS-a te postoji spisak tko je išao na utakmicu. Mislim da će sve te sa spiska privesti. Međutim, ne znam kako će dokazati da su pjevali nešto i ako jesu što su pjevali. Raniji takvi slučajevi su završavani kaznom od 500 eura i zabranom dolaska na stadion u trajanju od godinu dana. Moglo bi biti tako i ovaj put jer dosta njih koji su privedeni rade i ako ih zadrže u pritvoru izgubiti će posao. Vjerujem da se radi o velikom pritisku UEFA-e pa se tako uključio i Plenković u cijelu priču. Mislim kako je za rješenje ovoga problema potrebno više razgovora HNS-a i navijača ali je tu problem što je HNS začahuren”, kaže nam ovaj navijač.

Govoreći o samoj pjesmi kaže kako je on na stadionu nije čuo ali i da je dobio informaciju od ljudi koju su gledali utakmicu na TV ekranima da je se čula ustaška pjesma.