I ove godine za vukovarske umirovljenike osigurani jednodnevni izleti u Bizovačke toplice

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako će Grad Vukovar i ove godine za vukovarske umirovljenike organizirati jednodnevne izlete u Bizovačkim toplicama. Jednodnevni izleti u Bizovačke toplice kreću idućeg utorka, a osigurani su za umirovljenike s područja Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi. Ovu mjeru Grad Vukovar provodi od 2016. godine, a od tada, tijekom ljetnih mjeseci svakog utorka 4 autobusa sa po 200 vukovarskih umirovljenika kreću put Bizovačkih toplica.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš rekao je kako Grad Vukovar troškove prijevoza financira u cijelosti te sufinancira ulaznicu u Bizovačke toplice. Za ovu mjeru Grad Vukovar osigurao je 16.000 eura, a ove godine, zbog inflacije je došlo do manjih korekcija u cijeni prijevoza i ulaznica u Bizovačke toplice.

“Grad Vukovar svake godine ulaže značajna sredstva za poboljšanje života umirovljenika, ali i oni pomažu nama prilikom provođenja određenih manifestacija stoga je naša suradnja kvalitetna i uspješna na obostrano zadovoljstvo”, rekao je Paloš.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro rekao je kako je iznimno zadovoljan jer se projekt nastavlja.

“Ovaj projekt je hvale vrijedan jer Grad Vukovar za nas u najljepšim ljetnim mjesecima organizira odlaske u Bizovačke toplice. Ovo je od posebnog značenja za nas starije, ali i one koji su slabijeg imovinskog stanja. Participacija od 2 eura je simbolične naravi – garancija da osoba neće odustati od izleta“, rekao je Biro.

Umirovljenici koji žele ići na izlet dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara (tzv. Vila Fatma, Ulica 204. vukovarske brigade 6, Vukovar) uz participiranje u iznosu od 2 eura te predočenje odgovarajućih dokumenata koji se donose samo prilikom prvog upisa:

-dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice – samo prilikom prve prijave) i

– dokaz o mirovini na uvid (odrezak od mirovine ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora – samo prilikom prve prijave).

Zahtjev za jednodnevni izlet u Bizovačke toplice može se podnijeti svakim radnim danom od 09.00 h do 12.00 h za jedan navedeni izlet. Za svaki daljnji navedeni izlet mora se podnositi zahtjev.

Prijevoz u Bizovačke toplice organiziran je na sljedeći način:

– polazak iz centra Sotina u 08:30 h,
– polazak s autobusnog kolodvora iz Vukovara je u 09:00 h te
– polazak s autobusnog kolodvora iz Borova naselja (kod Radničkog doma) u 09:15 h.
– povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18:00 h.