Proračun Vukovara za 2020. godinu iznosi rekordnih 410 milijuna kuna

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na sjednici Gradskog vijeća Vukovara većinom glasova izglasan je proračun Grada Vukovara za 2020. godinu. Prema usvojenom prijedlogu ovogodišnji vukovarski proračun je rekordan. Kako je rečenoplanirani su prihodi od 350,5 milijuna kuna i rashodi od 410,15 milijuna kuna. U proračun za iduću godinu ulazi i blizu 60 milijuna kuna preostalih iz prijašnjih godina.

Prema pojašnjenu gradonačelnika Ivana Penave ovogodišnji proračun  povećan je jer počinje realizacija kapitalnih projekata iz Intervencijskoga plana Grada Vukovara vrijednih 180 milijuna kuna poput gradnje Ekonomske škole, uređenja Radničkoga doma u Borovu naselju i Park šume Adica.

Prijedlog proračuna komentirao je i predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Šota koji je rekao kako su vlastiti gradski prihodi u porastu za četiri milijuna kuna te da su planirani na 64 milijuna što je pokazatelj oživljavanja gospodarstva.

Većinom glasova usvojeni su i programi održavanja i gradnje komunalne infrastrukture te javnih potreba iz područja društvenih djelatnosti i sporta. Prihvaćen je i Sporazum o suradnji i prijateljstvu gradova Vukovara i Splita.