Policijska postaja Otok u zgradi koju je donedavno koristio HEP

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Policijska postaja u Otoku od danas se nalazi u zgradi koju u Gospodarskoj zoni na izlazu iz Otoka donedavno koristio HEP, a koji je, kako je novinarima kazao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je bio nazočan svečanosti, MUP uzeo u 5-godišnji najam od po 8.000 kuna mjesečno.

“Volio bih kada bi cijela hrvatska policija imala ovakve uvjete za rad. Puno godina se, međutim, taj segment zanemarivao i mi smo krenuli u ozbiljan projekt suradnje s lokalnim zajednicama, tako da smo u ovom trenutku pred otvaranjem policijske postaje u Đurđevcu, otvaramo natječaj za izgradnju policijske postaje u Imotskom, a nešto slično ćemo raditi i za Policijsku upravu zadarsku, a tu su također Knin, Metković”, kazao je Božinović.

Na pitanje novinara o Istambulskoj konvenciji ministar unutarnjih poslova Davor Božinovićje rekao je kako je siguran da će HDZ u raspravi o konvenciji dokazati svoju demokratičnost i usmjerenost na ono što je važno za hrvatsko društvo.

Mi smo jučer imali raspravu koja je trajala tri i pol sata gdje se razgovaralo o meritumu stvari i važno je o svim pitanjima, uključujući i Istanbulsku konvenciju razgovarati o meritumu, a meritum Istanbulske konvencije je zaštita žena od nasilja i zaštita od nasilja u obitelji”, kazao je Božinović.