Završile 56. Vinkovačke jeseni

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nastupom posljednjih sedam kulturno umjetničkih društava završena je i Državna smotra izvornog hrvatskog folklora za 2021. godinu. Lagani povjetarac, zvuk tamburice, ples društava i vreva ljudi užim centrom grada obilježili su treći dio državne smotre.

Završio je tako program koji je okupio ono najbolje u hrvatskom folkloru u ovom trenutku. Nastupale su skupine iz različitih regija, županija i mjesta koja čuvaju ovaj oblik hrvatske tradicije i običaja. Uz Državnu smotru folklora i Svečani mimohod, ovogodišnju manifestaciju zaključio je i koncert Severine na središnjoj pozornici.

Prema prikazanom Vinkovci i Vinkovačke jeseni ne moraju strahovati za budućnost, mlade generacije naslijedile su ono što su im preci prenosili s koljena na koljeno. Deset dana Vinkovci su po 56. put disali Vinkovačke jeseni, pokazali svu ljepotu i raskoš tradicijske baštine, običaja, pokazali smo da smo dobri domaćini i rekordnim brojem posjetitelja poslali savršenu pozivnicu za sljedeće, 57. Vinkovačke jeseni.