U dane vikenda 18 prometnih nezgoda, a u šest s ozlijeđenim osobama

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda, od 17. do 19. rujna, na cestama Vukovarsko-srijemske županije dogodilo se 18 prometnih nesreća, šest sa ozlijeđenim osobama i dvanaest s materijalnom štetom, izvijestila je policija.

Na državnoj cesti D55 između Nuštra i Bršadina zbog nepropisnog pretjecanja od strane vozačice osobnog automobila došlo je do bočnog sudara sa osobnim automobilom koji je bio u pretjecanju pri čemu je vozačica zadobila tjelesne ozljede.

Na državnoj cesti D2 između naselja Sotin i Opatovac zbog nepropisnog kretanja kolnikom od strane vozača osobnog automobila dolazi do sudara sa osobnim automobilom iz suprotnog smjera pri čemu je pet osoba zadobilo tjelesne ozljede.

U Opatovcu pri naletu motocikla na psa kojeg je vlasnik ostavio bez nadzora, dolazi do pada motocikla i putnica na motociklu zadobila je tjelesne ozljede.

U Komletincima zbog neprilagođene brzine kretanja vozila u raskrižju pri skretanju ulijevo dolazi do prevrtanja traktora i vozač je zadobio tjelesne ozljede.

U Ivankovu zbog nepropisnog kretanja vozila, vozač osobnog automobila prelazi na lijevu prometu traku i frontalno se sudara sa teretnim automobilom iz suprotnog smjera pri čemu su tri osobe zadobile tjelesne ozljede.

Na državnoj cesti D537 po izlasku iz Otoka u smjeru Vrbanje, vozač osobnog automobila u zavoju slijeće s ceste pri čemu su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,63 g/kg zabilježena je kod 52-godišnjeg vozača u Nijemcima. Prema pet vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 138 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2 kod Gradišta, 75 prekršaja.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.