Započinje provedba projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnoti u školskim klupama“

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje počinje s provedbom projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“, koji ima za cilj unaprijediti znanja iz održivog razvoja i poduzetništva kod učenika, izvjestili su iz te nevladine organizacije.

Prva radionica održat će se u Ekonomskoj školi Vukovar, 3. svibnja, dok će u Osnovnoj školi Mitnica radionica biti održana 13. svibnja.

“Na navedenim radionicama kod učenika ćemo otkrivati talente, graditi vrline te poticati kreativnost i stvaralaštvo, što je osnova za postizanje uspjeha kako u poduzetništvu tako i u drugim područjima života. S učenicima ćemo raditi na razvijanju poduzetničkog stava koji će se ogledati u davanju inicijative, proaktivnosti, samostalnosti i inovativnosti u osobnom i društvenom životu”, poručuju.

Projekt „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko hrvatski program suradnje, a traje od ožujka 2019. do ožujka 2020. godine.

Glavni nositelj projekta je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a partneri i suradnici u provedbi su PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek; Osnovna škola Mitnica, Vukovar; Ekonomska škola, Vukovar; Srednja škola Viktorovac, Sisak; Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik; Osnovna škola Jurja Šižgorića, Šibenik; Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Zagreb; Prva gimnazija, Zagreb i Osnovna škola Galdovo, Sisak.