Započeo Ultramaraton Vukovar – Srebrenica

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom obilježavanja genocida u Srebrenici danas je s mjesta masovne grobnice na Ovčari započeo XII. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica. Na put dug 227 kilometara krenula su četiri ultramaratonca – Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Mirsad Softić, kojima će se tijekom utrke pridruživati i drugi trkači. Planirano je da ultramaraton bude podijeljen na pet etapa, a cilj je 10. srpnja u Putočarima.

Ultramaraton i ove godine organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba čiji je član Ekrem Bećirović, koji je i voditelj ultramaratona, rekao kako ultramaraton organiziraju u spomen na žrtve genocida u Srebrenici, žrtve Vukovara kao i na sve nevino stradale tijekom ratova od 1990. do 1995. godine u BiH i Hrvatskoj.

„Želimo i na ovaj način podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Povezivanjem ta dva grada stradalnika želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih. Naša je poruka da se to ne zaboravi i nikada više ikome ponovi“, rekao je Bećirović.