Započelo 22. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: vusz.hr

DRENOVCI, VUKOVAR, Pet gradova, 19 općina i pet ustanova na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te Orašja (BiH) ugostit će ovoga tjedna brojna kazališta iz Hrvatske, BiH i Srbije koja su najmlađim stanovnicima tih područja došla u pohod u sklopu 22. Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Gostuje 18 kazališta koja će odigrati ukupno 110 izvedbi predstava, a svojim kazališnim umijećem doprijet će do djece u svim dijelovima Vukovarsko-srijemske županije.

Svečanost otvorenja 22. Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji održana je u Drenovcima gdje je nakon pozdravnog govora vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića odigrana predstava “Priča s morskog dna” osječkog Kazališta Branka Mihaljevića. U večernjim satima u Vukovaru je otvoren vukovarski dio manifestacije uz gostovanje predstave “Veliko puževanje” GK Zorin dom iz Karlovca i pozdravni govor pomoćnice ministrice kulture Ive Hraste Sočo.

Nakon svečanosti otvorenja vukovarskog dijela festivala, u Dvorcu Eltz, održana je svečana dodjela priznanja “Zvonko Festini” za životno djelo. Ovogodišnji lauretati su Hrvoje Zalar za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva i Abdulah Seferović za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva.