Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti slave Uskrs

Foto: Radio Slatina

VINKOVCI, Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti slave blagdan Uskrsa koji ove godine pada sedam dana nakon onoga prema gregorijanskom kalendaru. U uskrsnoj poruci vinkovačkog paroha, protojereja Predraga Azapa, objavljenoj u Glasu Slavonije, vjernike se podsjeća kako je uskrsnuće Kristovo čovjekova jedina nada.

“Isus Krist je uskrsnuo od mrtvih, pobijedio je smrt i svim ljudima darovao vječni život. Slavimo ga jer je sebe dao radi naših života. Vjernici trebaju znati zašto se radujemo za Uskrs i to trebamo otvoreno pokazati, ne stideći se. Vjernički je zadatak svih roditelja da djeci prenose ljubav Božju, ljubav koja ih hrabri i miluje, da ih uče da budu s Kristom, jer to znači biti sa životom i sudjelovati u njegovu uskrsnuću”, ističe Predrag Azap.

Odgovorne u društvu i državi Azap poziva da poštuju čovjeka i da se okrenu stvaranju dobrog za život dostojan svih ljudi.

Blagdan Usksra vjernici pravoslavne vjeroispovijesti proslavljaju tradicionalno odlaskom u hramove na bogoslužja te slavljima u obiteljima uz bogatu trpezu.