Započeli izbori u HDZ-u, članovi stoje u redovima čekajući da glasaju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kako je i najavljeno jutros u 7. sati započeli su unutarstranački izbori u HDZ-u gdje se bira šest vodećih funkcija u stranci, predsjednik, zamjenik predsjednika i četiri potpredsjednika. Na biralištu u Vukovaru, u sjedištu Gradske organizacije, od ranoga jutra vladaju velike gužve.

Članovi stranke stoje u redu strpljivo čekajući da mogu ući u prostoriju gdje prvo, sukladno preporukama Stožera, dezinficiraju ruke, potom ih se provjerava uz predočenje osobne iskaznice i OIB-a i tek tada mogu glasati. Od članova se moglo čuti niz primjedbi na popis članova tako da na njemu nema nekih utemeljitelja stranke ali zato ima osoba koje nisu među živima i više od deset godina.

Bilo je vidljivo i kako se pojedini članovi ne pridržavaju uputa Stožera u vezi suzbijanja korona virusa. Tako ne samo da su neki stajali jedni uz druge, mnogo bliže nego preporučenih jedan metar minimalno, nego su se i neki rukovali, ljubili, grlili… Bilo je i onih koji su na glasanje poveli i malu djecu. Isto tako bilo je i onih koji se pridržavaju svih uputa. Mnogi od njih su komentirali i kako je radi korona virusa bilo bolje da su se izbori odložili kada se situacija malo smiri.

Nešto poslije 10 sati glasao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji se kandidirao za mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a. Inače, treba znati i kako na području Vukovarsko – srijemske županije do danas nije bika niti jedna pozitivna osoba na korona virus.