SDP: Radi korona virusa građane treba osloboditi plaćanja režijskih troškova

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Sa epidemijom korona virusa i sve oštrijim i širim mjerama koje se poduzimaju s ciljem zaustavljanja širenja virusa oglasio se i SDP Vukovarsko – srijemske županije sa svojim prijedlogom mjera. Podsjećaju kako je SDP Hrvatske predložio niz mjera za ublažavanje posljedica pandemije koje je izradio stranački tim.

Kako navode osim poznatih preporuka i pojačanih higijenskih postupanja bitne su i one koja sve nas upozoravaju kako zaštititi sebe i druge od moguće zaraze Coronavirusom. Prema navodima predsjednika SDP-a Vukovarsko – srijemske županije Žejka Sabe veoma je bitno da se i u drugim sektorima poduzmu aktivnosti koje će omogućiti neka financijska olakšanja onima kojima je to potrebno.

„Gospodarstvenicima treba omogućiti da budu oslobođeni lokalnih davanja sve dok traje ovakva situacija. Također, zbog poremećaja koji će se događati (bolovanja, neplaćeni odmori ili otkazi), treba omogućiti oslobađanje plaćanja svih režijskih troškova i građanima kojima je to potrebno, a sve dok se stanje ne normalizira. Ovakvo djelovanje je nužno primijeniti u cijeloj našoj županiji, te ovim putem pozivamo čelnike općina, gradova i župana na hitno postupanje. Na žalost, građani Vukovara su iznenađeni što im se umjesto ovih mogućnosti ovih dana nudi da prihvate plaćanje novih mjernih uređaja za obračun toplinske energije gradske tvrtke Tehnostan. Stvarno za osuditi!“, navodi Sabo.