Započele Antičke filmske večeri u Vinkovcima

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Prikazivanjem filma „Anine pjesme“, redateljice Vlatke Vorkapić, u Vinkovcima su otvorene Antičke filmske večeri. Prve festivalske večeri prikazan je i film „Vučedolska jarebica“, redatelja Darka Puharića, koji govori o životu nekadašnjih Vučedolaca, a koji je dobio nagradu na Filmskom festivalu u Madridu. Antičke filmske večeri se održavaju u sklopu Festivala dokumentarnih rock filmova (DORF).

„Na ovogodišnjem izdanju ponovno imamo kviz s Mariom Kovačom i raduje me što ima jako puno zainteresiranih te što je Lapidarij opet oživio i što je prepun mlađe ekipe koja gleda filmove. Čini se da sve to pomalo ide u nekom boljem smjeru i bit će izrazito zanimljivo što ćemo ove godine zabiti zastavicu u pop kulturnoj povijesti Vinkovaca. Dakle, pričat ćemo o ŽVOKS-u (Život Vinkovačke Omladine Koja Spava) kultnom vinkovačkom gimnazijskom školskom listu iz kojega je stasala jako velika plejada bitnih i novinara i autora“, rekao je organizator festivala Toni Šarić.

Dodao je kako radi koronavirusa i dvogodišnje pauze nije bilo prostora da se ove godine ide u značajnije iskorake po pitanju sadržaja na festival ali i da očekuju da bi od sljedeće sezone program mogao biti puno bolji i bogatiji. Tada će se razmišljati i o nekim novitetima na festivalu. Pojasnio je kako su cijeli koncept DORF-a i Antičkih filmskih večeri da se prostor pruži i nekim manje poznatim pričama i nečemu što ipak nije toliko komercijalno.