U šumarku skrivao gotovo 50 kilograma sitno rezanog duhana

Foto: Pixabay/Dirk (Beeki®) Schumacher

Vinkovački policijski službenici priveli su 68-godišnjaka, zatečenog 3. siječnja oko 13,30 sati kako izlazi iz šumarka u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima noseći u ruci crnu vreću u kojoj se, kako je utvrđeno, nalazilo 10 vrećica sa sitno rezanim duhanom, a obilaskom šumarka policijski službenici uočili su još osam crnih vreća u kojima se nalazio sitno rezani duhan.

Na mjestu pronalaska policijski službenici proveli su očevid u sklopu kojeg su oduzete vreće s ukupno 45,7 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Potom su, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, provedene pretrage dva osobna automobila vinkovačkih registracijskih oznaka i pretraga doma i drugih prostorija 68-godišnjaka, gdje su pronađena i oduzeta jedna vrećica s manjom količinom sitno rezanog duhana te precizna digitalna vaga. Na jednom osobnom automobilu pretragom su uočene preinake pogodne za krijumčarenje radi čega je, u sklopu dokazne radnje očevida, navedeni automobil oduzet i smješten u štićeni prostor policije.

Kako navode iz PU vukovarsko-srijemske, po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 68-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, dok je nadležnom područnom carinskom uredu dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama.