Zahtjev za tematskom sjednicom Gradskog vijeća radi “penala” Vodovoda

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vijećnica Gradskog vijeća Vukovara Mirjana Semenić Rutko (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) zatražiti će organiziranje tematske sjednice Gradskoga vijeća na kojoj će biti riječi o plaćanju penala Vodovoda grada Vukovara.

„Na sjednici smo doznali kako je vukovarski Vodovod do sada platio oko 5 milijuna kuna na ime tih penala ali to možda nije kraj jer su još neki EU projekti u tijeku i moguće je da će biti još penala. To traje već nekoliko godina, a mi smo tek sada saznali o tome“, rekla je Semenić Rutko.      

Direktor Vodovoda grada Vukovara Mario Tišov pojasnio je kako se radi o projektima izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže financiranih iz EU fondova. Prema njegovim riječima projekti su ugovoreni u vrijeme provedbe starih zakona koji nisu bili usklađeni sa EU zakonima. Uz to neke odredbe se mijenjaju i u hodu.

„U realizaciju nekih projekata ušli smo, a da nismo bili pripremljeni. Vukovarski vodovod aktivirao je jamstva koja smo imali tako da neće biti većih problema. Neće biti niti poskupljenja vode za naše korisnike“, rekao je Tišov.

Na istu temu govorio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako postoji problem te da pri tome treba znati i da je te projekte, financirane iz EU fondova, prethodno netko odobrio.