U Vukovaru dva nova slučaja pronalaska odbačenog naoružanja

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policija i dalje svakodnevno nastavlja s pronalascima odbačenoga naoružanja koje potječe iz Domovinskog rata.

Djelatnici komunalne tvrtke u ulici Dvanaest redarstvenika pronašli su u kanalizacijskom otvoru puškostrojnicu Thompson, tri okvira sa 100 komada streljiva, jedno topovsko zrno 100 MM i tri komada puščanog streljiva.

Za vrijeme čišćenja potkrovlja pomoćnog objekta uz obiteljsku kuću u ulici Savezne Republike Njemačke, 34-godišnjakinja je pronašla automatsku pušku s pripadajućim okvirom, mitraljez M53 s pripadajućim okvirom, 11 ručnih bombi, 100 komada zapaljivog streljiva 12,7 MM i 950 komada streljiva za automatsku šušku.

Pronađeno oružje i minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

U noći 27. svibnja provaljeno je u ugostiteljski objekt u Jarmini izkojega je tom prilikom otuđen novčani polog i veća količina duhanskih proizvoda. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Na osobnom automobilu Dacia Logan županjskih registracijskih oznaka, za vrijeme dok se nalazio parkiran u Bošnjacima probušene su sve četiri gume i načinjeno nekoliko ogrebotina na vratima. Oštećenja su nastala u noći 26./27. svibnja, a vlasniku, 56-godišnjaku iz Bošnjaka, pričinjena je šteta od nekoliko tisuća kuna.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Mirkovci) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena(Bogdanovci).

                       glasnogovornik PU   Domagoj Džigumović