Cibalia, Graničar i Vuteks Sloga u višem rangu, Otok ima meč loptu, a Jadran se nada opstanku

HNK Vukovar 1991
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ova nogometna sezona može se s pravom nazvati uspješnom kada je riječ o nogometnim klubovima s područja Vukovarsko – srijemske županije. Tako je HNK Cibalia, koja ove godine slavi 100 godina postojanja, osigurala prvo mjesto i plasman u 2 HNL. U međuvremenu Cibalia je dobila i licencu za natjecanje u 2 HNL. NK Bedem iz Ivankova i HNK Vukovar 1991 sačuvali su trećeligaški status. Njima će se od iduće godine u 3 HNL pridružiti i NK Graničar iz Županje i NK Vuteks Sloga iz Vukovara. Županjci su nekoliko kola prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto u Međužupanijskoj nogometnoj ligi i tako više nego zasluženo plasirali se u više rang.

NK Vuteks Sloga je odličnim igrama u proljetnom dijelu sezone, kolo prije kraja prvenstva, osigurao treće mjesto i plasman u 3 HNL što je najveći uspjeh kluba. To će rezultirati da će Vukovar, po prvi put od Mirne reintegracije, u 3 HNL imati gradski derbi. Upravo u zadnjem kolu u subotu, u Županji, igraju NK Graničar i NK Vuteks Sloga.

Još je na čekanju NK Otok koji u subotu igra meč loptu u Našicama protiv NAŠK-a. U slučaju pobjede i Otok će u idućem prvenstvu biti dio 3 HNL. U zadnjem kolu NK Jadran iz Gunje imati će šansu da sačuva svoj status u međužupanijskoj nogometnoj ligi. Nažalost, taj status ne ovisi samo od Gunjanaca nego i od izravnog konkurenta, NK Željezničara iz Slavonskog Broda, koji u zadnjem kolu također igra na domaćem terenu.

Kako će izgledati od idućeg prvenstva Međužupanijska liga, koju će činiti klubovi iz Vukovarsko-srijemske i Osječko – baranjske županije, tek ostaje da se vidi. U zavisnosti od toga ovisiti će i tko će igrati u 1. ŽNL i nižim županijskim ligama.