Za vrijeme lovostaja odstrijelio košutu pa u zapisnik unio neistinite podatke

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela Protuzakoniti lov i ribolov i Ovjeravanje neistinitog sadržaja. Osumnjičeni je 22. kolovoza, u blizini Donjeg Novog Sela, za vrijeme lovostaja, iz vatrenog oružja odstrijelio ženku jelena – košutu, a potom u zapisnik o obavljenom lovu unio neistinite podatke tako da je prikazao da je ulovio muškog običnog jelena. Od 45-godišnjaka je oduzeto meso divljači, a protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 23. kolovoza su policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom iz Privlake zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba osobne isprave. Pojašnjavaju kako je policija tijekom kontrole prometa u Bapskoj zaustavila osobni automobil kojim je upravljao 56-godišnjak te je predočio tuđu hrvatsku vozačku dozvolu, koja je u vlasništvu njemu bliske osobe. Protiv 56-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 23. kolovoza oko 12 sati u Privlaci, prilikom upravljanja teretnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka 31-godišnji vozač je primijetio dim u kabini vozila, a nakon zaustavljanja vozila izbio je požar. Požar su ugasili pripadnici DVD Privlaka, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevidom obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je kako je uzrok požara kvar na motoru vozila. O događajima policija će podnijeti posebna izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, u tri prometne nesreće je nastupila samo materijalna šteta (Privlaka, Stari Jankovci, Tompojevci) te jedna prometna nesreća u Cerni, u kojoj jedna osoba ozlijeđena. Jučer, 23. kolovoza oko 12.50 sati, 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka krećući se kolnikom Ulice kralja Tomislava u Cerni. Uslijed neprilagođene brzine kretanja nije na vrijeme zaustavio svoje vozilo te je udario u tijelo 62-godišnjakinje, koja je u tom trenutku prelazila kolnik na mjestu gdje nije obilježen pješački prijelaz. U prometnoj nesreći 62-godišnjakinja je teže ozlijeđena.