Započinje unutarnje opremanje nove zgrade Veleučilišta Lavoslav Ružička

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U vukovarskoj gradskoj vijećnici danas je potpisan ugovor za nastavak unutarnjeg opremanja nove zgrade Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru čime započinje opremanje sportske dvorane vrhunskom i raznovrsnom fitnes opremom te opremanje prostora za fizikalnu terapiju u svrhu izvođenja ovog studija.

Prodekan vukovarskog veleučilišta za poslovanje i suradnju s gospodarstvom Slobodan Stojanović ovom je prilikom rekao kako će u predstojećem razdoblju djelatnici Veleučilišta upregnuti snage kako bi se izvođenje nastave moglo što prije odvijati u novoj zgradi.

“Ovo je veliki iskorak u studentskom standardu u Vukovaru, a pogotovo u unapređivanju i stvaranju uvjeta za otvaranje novih studijskih programa. Uskoro slijedi i potpisivanje ugovora za izgradnju studentskog restorana uz Studentski doma Leopold što je još jedan sadržaj koji će podići kvalitetu studiranja u Vukovaru”, rekao je Stojanović.

Unutarnje opremanje nove zgrade Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar u potpunosti financira Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Prema riječima predsjednice Fonda Ljiljane Blažević dva danas potpisana ugovora su ukupne vrijednosti 129.370 eura s PDV-om. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara je za kompletno unutarnje opremanje koje obuhvaća i prethodna dva potpisana ugovora za namještaj i računalnu opremu izdvojio milijun eura. Isto tako je odobreno i financiranje izgradnje već spomenutog studentskog restorana u vrijednosti 1,5 milijuna eura.

Projekt rekonstrukcije zgrade „Radnički dom“ u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar je kapitalni projekt Grada Vukovara te je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Njegova ukupna vrijednost iznosila je 8.759.705,36 eura, od čega je 5.308.912,34 eura bilo osigurano putem EU sredstava, 1.114.871,59 eura troškova snosio je Grad Vukovar, a 2.256.287,74 eura bila su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.