Za 160 vukovarskih poduzetnika osigurano 2,5 milijuna kuna potpora

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac danas su uručili ugovore vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore. Riječ je o poduzetnicima koji su ovo pravo ostvarili putem Javnog poziva koji je bio raspisan u srpnju ove godine za dodjelu bespovratnih sredstava kojim je bilo planirano 1,1 milijun kuna. Međutim, radi interesa Grad Vukovar odlučio je za ovu namjenu osigurati dodatna sredstva od još 1,4 milijuna kuna tako da je ovogodišnjim javnim pozivom dodijeljeno ukupno 2,5 milijuna kuna, a bespovratne potpore dobilo je ukupno 160 vukovarskih poduzetnika, što je rekordan broj korisnika ove vrste potpore do sada. Potpore vukovarskim poduzetnicima usmjerene su na poticanje i razvoj postojećih poduzetnika, ali i sufinanciranje troškova energenata.

„Od 2015. godine do danas Grad Vukovar je putem ove mjere u vukovarsko gospodarstvo plasirao gotovo 25 milijuna kuna. S obzirom na ovogodišnji poziv i njegovu različitost u odnosu na prethodne godine, sada smo se više orijentirali na trenutnu energetsku krizu te u tom smjeru pružali poticaje i za sufinanciranje troškova energenata. Kao i prethodnih godina, sve je ovo rezultat svakodnevne komunikacije i suradnje s poduzetnicima s područja grada Vukovara te svim relevantnim čimbenicima vukovarskog gospodarstva. Htjeli smo pomoći što većem broju subjekata te vjerujem kako će vukovarsko gospodarstvo na ovaj način profitirati“, rekao je Penava.

Pročelnica UO za gospodarstvo Kristina Bilić pojasnila je kako je na javni poziv bilo ukupno 244 prijave od kojih je njih 160 zadovoljilo sve uvjete javnog poziva te dobilo bespovratne potpore.

„Najiskorištenija mjera je sufinanciranje troškova energenata, što smo i prepoznali uvođenjem te mjere te nadamo se, pomogli našem gospodarstvenicima u izazovima današnjice“, rekla je Bilić.

Bespovratne potpore dodjeljivale su se za sufinanciranje troškova nastalih u 2021. (od 1. rujna) i 2022. godini. Minimalni iznos bespovratne potpore koji se po pojedinom zahtjevu mogao dodijeliti je 1.000 kuna, a maksimalni iznos bespovratne potpore koji se po pojedinom zahtjevu mogao dodijeliti je za mjeru razvoja postojećih poduzetnika 50.000 kuna te za mjeru sufinanciranja troškova energenata 30.000 kuna.