Vukovarskom Veleučilištu uručen ugovor o bespovratnih gotovo 4 milijuna kuna

Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička

ZAGREB, U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unaprjeđenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskog socijalnog fonda (EFS), Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić i savjetnik ministra rada i mirovinskog sustava Vicko Mardešić dodijelili su ugovore dobitnicima bespovratnih sredstava za 28 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava od gotovo 100 milijuna kuna.

Među brojnim projektima našao i  projekt pod nazivom „STEP UP – unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU“ čiji je nositelj Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara. Tom prilikom dekanu vukovarskog Veleučilišta Željku Sudariću uručen je Ugovor o dodjeli bespovratnih 3.991.785,30 kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse studenata.

Veleučilište trajno ulaže u kvalitetu studiranja pa sam tim i u kvalitetu stručne prakse, razvoj kompetencija osoblja i povećanje zapošljivosti svojih studenata te je u suradnji s Učilištem Studium – ustanovom za obrazovanje odraslih, Ekonomskom školom Vukovar i VURA – Razvojnom agencijom Vukovar društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje razvoja osmislilo projekt STEP UP. Zajedničkim radom osmišljen je projekt koji predstavlja ulaganje u budućnost, znanje i kvalitetu, a cilj mu je unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru kako bi im se omogućilo stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećala zapošljivost, a ciljanja skupina projekta su studenti koji sudjeluju u projektnim aktivnostima, studenti koji pohađaju stručnu praksu, nastavno i nenastavno osoblje.