Vukovarka trgovala kriptovalutama pa prevarena

Foto: google.com

Vukovarski policijski službenici su zaprimili prijavu 44-godišnje Vukovarke da je prevarena.

Naime, 44-godišnjakinja je u svibnju i lipnju ove godine putem interneta razvila pisanu korespodenciju s osobom kojoj je putem platforme za trgovanje kriptovalutama poslala virtualni novac Bitcoin, no prijavila je da je ta osoba varalica i da je prevarena, obzirom da zauzvrat nije dobila obećanja iz njihovog dogovora.

U svojoj prijavi navela je kako je time materijalno oštećena za iznos od više desetaka tisuća kuna, navode iz policije dodajući kako je policijski službenici nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu te provode intenzivne izvide.

“Najučinkovitija obrana od ove vrste prijevara je obrazovanje potencijalnih žrtava – a to može biti svatko od nas na internetu. Podizanje svijesti u društvu kako identificirati takve prijevarne tehnike učinit će korisnike i njihove financije sigurnijima. Stoga, na slijedećoj  internetskoj poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456  proučite informacije o najčešće korištenim financijskim online prijevarama i kako ih izbjeći”, savjetuju iz PU vukovarsko-srijemske.