Vukovarsko Veleučilište proslavilo 18. rođendan

Foto: VSŽ

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke proslavilo je danas svečanom sjednicom Vijeća 18 godina postojanja što je bio i povod za uručenje priznanja zaslužnima za razvoj i napredak veleučilišta na kojem će ove akademske godine naobrazbu stjecati više od 1000 studenata.

„Na rođendan našeg prvog nobelovca Lavoslava Ružičke slavimo Dan Veleučilišta i 18. rođendan. Postajemo punoljetni i samim time dobivamo nove obveze i zadatke. Iznimno smo zadovoljni našom infrastrukturom i ljudskim potencijalima. Slavimo i preseljenje u prostore Radničkog doma u Borovu naselju i nadamo se da ćemo u studenom ili prosincu to učiniti. Svi su natječaji za uređenje završeni, svi s ugovori potpisani. U listopadu stiže namještaj, u studenom ostali dijelovi. Vjerujemo da ćemo krajem ove godine preseliti u nove prostore i tako našim studentima pružiti izvrstan studentski standard“, rekao je dekan Željko Sudarić.

U ime Vukovarsko-srijemske županije 18. rođendan Veleučilištu Lavoslava Ružičke čestitao je župan Damir Dekanić.

“Dobro se sjećam razdoblja kada je Veleučilište počinjalo s radom. Bilo je problema i nedoumica je li ono potrebno ili nije, hoće li to dovesti do smanjenja kvalitete određenih studija i slično. Evo na 18. rođendan vukovarskog veleučilišta mogu slobodno reći da je ono izuzetno uspješno. Ono što me posebno veseli je činjenica da, uz brojne studente iz naše i susjednih županija, dobar dio studenata iz susjedne Vojvodine, predstavnika hrvatske nacionalne manjine, sve više bira Vukovar za mjesto studiranja. Neki od njih ovdje i ostanu što je izuzetno važno jer je svaki novi mladi obrazovani čovjek dobrodošao u našu županiju“, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

U ime Grada Vukovara okupljene je pozdravila pročelnica za gospodarstvo Kristina Bilić.

Nagrade i priznanja primili su djelatnici Veleučilišta kao i vanjski suradnici.

Foto: VSŽ