Vukovarski suverenisti osudili skrnavljene murala u Crikvenici

Foto: Hrvatski suverenisti

VUKOVAR, Poslije skrnavljena murala posvećenome Domovinskom ratu i žrtvi grada Vukovara u Crikvenici, kojega je nepoznati počinitelj išarao i ispisao 4-S, oglasili su se i Hrvatski suverenisti koji najstrože osuđuju svaki vandalizam i uništavanje javne i privatne imovine. Kako navode suverenisti to nije samo vandalizam u svojoj naravi već jasna provokacija i neprihvaćanje Republike Hrvatske kao samostalne i neovisne države.

“Pitamo se kome to u Crikvenici smeta Domovinski rat i žrtva Vukovara? Zašto je toliko teško poštovati heroje i junake Domovinskog rata koji su nam stvorili slobodu koju danas uživamo? Je li vandalizam povezan s nedavnim uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije?”, navodi se u priopćenju Hrvatskih suverenista grada Vukovara.

Dodaju kako je poruka vandala jasna te da stoga smatraju da nadležne institucije moraju brzo i primjereno sankcionirati odgovorne osobe te na taj način poslati poruku svim mrziteljima Republike Hrvatske, Domovinskog rata, hrvatskih branitelja i Grada Heroja da ovakvih vandalizama u budućnosti ne smije biti.

“Vukovar je u Domovinskom ratu podnio ogromnu žrtvu za samostalnost i neovisnost Republike Hrvatske. U Gradu Heroju 2717 ljudskih života prekinuto je kako bismo mi danas uživali sve blagodati samostalnosti. Zbog njih, kao vječnu zahvalu, nikada ne smijemo dopustiti uništavanje i oskvrnjivanje bilo kojeg simbola Domovinskog rata, a vama gospodo, ako se ne sviđa ova predivna zemlja, birajte si drugu!”, poručuju vukovarski suverenisti.