Reaktivacija zdravstvenog sustava vukovarske bolnice

Foto: Bolnica Vukovar

VUKOVAR, S popuštanjem donesenih mjera započela je i postupna reaktivacija zdravstvenog sustava u Općoj županijskoj bolnici Vukovar. Kako je pojasnila ravnateljica Vesna Bosanac vukovarska bolnica je svoj rad prilagodila toj fazi, a cijeli postupak reaktivacije se odvija u fazama.

Pojasnila je kako jevukovarska bolnica ranije imala po 800 pacijenata u poliklinici i dijagnostici ali i da sada više ne može biti tako. Najavila je kako će jasne upute biti poslane svim voditeljima odjela, domovima zdravlja i liječnicima obiteljske medicine da se u svim ambulantama počinju raditi dijagnostičke i terapijske postupke ali u smanjenom obimu u odnosu na vrijeme prije COVID-a 19. 

„Sada najviše na dan u jednoj specijalističkoj ambulanti može se pregledati pet pacijenata koji kao i do sada moraju proći kroz naše dvije trijažne ambulante. Jedna je zadužena za ispunjavanje upitnika i podataka pacijenata koji ulaze u krug bolnice u bolnički sustav i jedna koja uzima podatke pacijenata koji ulaze u poliklinički sustav“, rekla je Bosanac.

Dodala je kako su i liste čekanja revidirane te da se naručuju pacijenti koji su najduže na listi čekanja. Pacijenti za koje liječnik obiteljske medicine procjeni da trebaju prije specijalistički pregled javljaju se na centralni objedinjeni šalter i biti će primljeni na pregled prije nego što bi bili primljeni s liste čekanja. Treba znati i kako je radno vrijeme specijalističkih ambulanti od 8 do 16 sati, a ukoliko bude potrebe uvest će se i dvokratno radno vrijeme specijalističkih ambulanti.