Započela provedba programa #zoomirjse namijenjenog mladima

Foto: PRONI Centar

VUKOVAR, PRONI Centar je kroz svoje programe Info-centar za mlade Osijek i Info-centar za mlade Vukovar te kroz program #zoomirjse organizirao pružanje  podrške mladima u vrijeme epidemije korona virusa. Putem kratkih videa i članaka na određene aktualne teme kao što su škola, fakultet, posao i slično, provođenja slobodnog vremena, komunikacije s ukućanima i prijateljima te nošenje s emocijama žele mladima olakšati trenutačno stanje. Između ostaloganude i mogućnost individualnog ili grupnog razgovora u kojem će mladi imati priliku postaviti pitanja te izreći svoje emocije i probleme.

Kako je rekla voditeljica Info- centra za mlade Vukovar Karolina Šoš Živanović prvi video i članak bavi se temom odnosa u obitelji i mogu se pronaći na njihovoj facebook i web stranici. Najavila je i kako će nova tema biti svakih 10 dana.

„U sljedećim videima i člancima bavit ćemo se emocijama koje je javljaju u ovakvim izvanrednim situacijama te načinima nošenja s njima. Također ćemo pružati praktične informacije vezane uz online nastavu i ispite te informacije o provođenju slobodnog vremena unutar kuće te online prilikama za kvalitetno provođenje vremena. Otvoreni smo i za prijedloge o temama o kojima mladi žele čuti  i saznati više“, rekla je Šoš Živanović.

Dodala je i kako sve materijale pripremaju njihove volonterke iz područja psihologije, Siena i Ljubica Brigitte, koje će, ukoliko mladi iskažu interes kreirati on-line individualne i grupne razgovore na teme za koje mladim iskazu interes.  Mladi se mogu prijaviti preko obrasca koji je dostupan na njihovoj web stranici.