Pavliček: Hrvatski suverenisti biti će protiv odluke o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, U Hrvatskom saboru u petak će se glasovati o donošenju odluke o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj u sklopu misije EUMAM. Za donošenje odluke potrebna je dvotrećinska većina saborskih zastupnika odnosno 101 glas. Još uvijek je nepoznato postoji li u Saboru dvotrećinska većina tako da će biti interesantno vidjeti kako će se pojedini saborski zastupnici, kao i političke stranke, postaviti po tom pitanju.

„Mi se ne bojimo nikoga, ne skrivamo se iza igrača sjena, iza globalističkih struja, pandemijskih interesnih skupina. Hrvatski suverenisti neće biti za tu odluku. Mi štitimo interes hrvatskog naroda, oni koji će sutra glasovati za odluku će biti žetoni, pravi žetoni Andreja Plenkovića”, rekao je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Govoreći o donošenju te odluke dodaje kako se takvi zastupnici “igraju vatrom” te da bi se s donošenjem odluke o obuci ukrajinskih vojnika Hrvatska izložila dodatnim sigurnosnim rizicima koji joj nisu potrebni.   

“Ako u sljedećih godinu, dvije padne neka bomba, digne se netko u zrak, ode turistička sezona, vi ćete biti odgovorni, vi koji sutra budete ovo podržali. Andrej Plenković je i danas ograđen, kao i Markov trg, štite ga policijske snage nakon pokušaja atentata jer se boji za vlastiti život i sigurnost, a ovdje, ovakvom odlukom želi sigurnost cijele nacije izložiti dodatnim rizicima, to nećemo dopustiti“, rekao je Pavliček.