Vukovarski HNS dijelio narančaste kadife

VUKOVAR, Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata podružnice Vukovar upriličila je u središtu Vukovara tradicionalnu akciju podjele narančastih kadifa u povodu predstojećeg Međunarodnog dana žena.

“Uloga žene u društvu i obitelji postaje sve zahtjevnija u odnosu na izazove vremena u kojem živimo. Narančaste kadife simboličan su izraz zahvale za sve dobro što čine i prigoda za ugodno druženje s našim sugrađankama uoči Međunarodnog dana žena”, kazala je predsjednica Ženske inicijative HNS-a Vukovar Marija Takač.

Akciju je podržao i predsjednik gradskog HNS-a Nenad Bučko koji je naveo kako je HNS stranka s velikom zastupljenošću žena koje aktivno sudjeluju u politici i djeluju u društvu među kojima je i šest HNS-ovih saborskih zastupnica.

Iz vukovarskog HNS-a podsjećaju kako suočen s izbjegličkom krizom, Europski parlament ovogodišnji Međunarodni dan žena obilježava s posebnim fokusom na stanje žena i djevojčica u izbjeglištvu.

“U tom smislu naša je dužnost nikada ne zaboraviti što su sve prošle naše žene, majke, supruge i djevojčice tijekom Domovinskog rata tražeći zaštitu od rata i kršenja ljudskih prava”, navode vukovarski HNS-ovci.

ĐURO KARALIĆ