Zoran Milanović: Stvorili smo Frankensteina

VUKOVAR, VINKOVCI, U sklopu svoje izborne kampanje za predsjednika SDP-a Vukovarsko-srijemsku županiju posjetio je aktualni predsjednik stranke Zoran Milanović koji je razgovarao s članovima stranke. SDP-ovce s istoka Hrvatske interesiralo je koliko će aktualna Vlada RH trajati, razloge trgovinskog rata s Srbijom, donacije od 5 milijuna kuna za predsjedničku kampanju Ive Josipovića, promjene stranačkog Statuta…

“Stvorili smo Frankensteina. Vlada okolo hoda kao zombi, Kada smo govorili da nema povratka na staro nismo ni znali koliko je tu autoironije. Ovo je idiotarija i za mene i druge nešto potpuno novo”, rekao je Milanović.

Istakao je kako nije dobra politika u kojoj se ljudi plaše Srbima, četnicima, partizanima te da je ta politika prazna i da je iz godine sve slabija. Smatra kako je poslije održanih parlamentarnih izbora najveći legitimitet za premijera imao on, a poslije njega Tomislav Karamarko te tek daleko poslije Božo Petrov. Osvrnuo se i na premijera Oreškovića za kojega je rekao kako nije znao što ga čega i da dolazi u “pakao”.

“U prvom tjednu Vlade dogodio mu se sčučaj ministra koji šeta okolo s ustaškom kapom, a što nije osudio”, rekao je Milanović.

Za donaciju kampanji Ive Josipovića od 5 milijuna kuna rekao je da bi ponovno to napravili kao i da bi ponovio trgovinski rat s Srbijom do kojega je došlo prošle godine.

“On nije rezultirao nikakvim štetama. Prethodno sam razgovarao s vlasnicima ili predstavnicima najjačih hrvatskih tvrtki koje posluju i u Srbiji. Napravili smo to jer su nas lagali. Gledali su nas u oči i lagali. Ponovio bih to ponovno u datim okolnostima”, rekao je Milanović.

Za izmjene stranačkog Statuta kazao je kako se te priče stalno ponavljaju i da protiv toga nema ništa ali kako bi predlagatelji prethodno sve svoje stavove i zahtjeve trebali elaborirati detaljno, odnosno, da pojasne što žele i kako to misle napraviti. Uz Milanovića na skupovima u Vukovaru i Vinkovcima bili su i njegovi nekadašnji ministri u Vladi Predrag Matić i Siniša Hajdaš Dončić te Igor Dragovan.

IVAN MATIĆ