Vukovarski HDZ i HNS građankama Vukovara dijelili maćuhice

Foto: Pixabay/jing shi

Članovi i članice vukovarskih organizacija HDZ-a i HNS-a danas su u središtu Vukovara dijelili maćuhice građankama Vukovara u povodu predstojećeg Međunarodnog dana žena koji se obilježava 8. ožujka.

“Nažalost, vidimo da položaj žena u hrvatskom društvu još uvijek nije onakav kakav bi trebao biti. Vesele međutim aktivne mjere koje Vlada provodi vezano uz pronatalitetnu politiku, ali i kroz program “Zaželi” preko kojega je 10.000 žena dobilo priliku da ima svoje radno mjesto i bude aktivno u društvu”, kazao je predsjednik vukovarskog HDZ-a, saborski zastupnik Nikola Mažar.

Najavio je kako će rasti i porodiljne naknade, ali i muškarcima će se omogućiti porodiljni dopust što će stvoriti poveznicu između obiteljskog i poslovnog života kako bi žene mogle imati i kvalitetan poslovni život.

“Osim prvih šest mjeseci, plaćeno će biti i drugih 6 mjeseci, a sve su to mjere koje idu u smjeru žena i mladih majki koje će omogućiti da stvorimo pronatalitetnu politiku i mogućnost ravnopravnosti”, naveo je Mažar.

Već tradicionalno građanke Vukovara u povodu 8. ožujka obradovali su i članovi i članice vukovarskog HNS-a.

“Mišljenja sam da je participacija žena u hrvatskoj politici i u društvu nedovoljna i mislim da bi, u kontekstu cijele globalne situacije, bilo puno bolje da je više žena uključeno i da bi se neke stvari rješavale na drugačiji način”, kazao je predsjednik vukovarsko-srijemskog HNS-a Nenad Bučko.

Po njegovim riječima, žene još uvijek nisu dovoljno zastupljene u politici te u tom pravcu njihov položaj treba osnažiti. “Čak i Zakon o lokalnim izborima predviđa da mora biti participacija 40 posto žena, međutim, svjedoci smo bili i na proteklim izborima da to nije bio slučaj”, upozorio je Nenad Bučko.