Vukovarske iskrice proslavile 11. rođendan, obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama – Vukovarske iskrice su, na dan kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, proslavili 11 godina rada. Članovi ove prepoznatljive vukovarske udruge rođendan su proslavili uz pjesmu i ples, odnosno, sve ono što su radili u proteklih godinu dana.

Kao i na ranijim proslavama bio je to program s redom plesa, redom muzike, redom plesa i tako u krug. Svi zajedno, uz brojne goste i članove obitelji, još jednom su se više nego dobro zabavili. Vukovarske iskrice su udruga koja ima devet korisnika i 70-ak članova, a prepoznatljivi su po nizu aktivnosti koje korisnici provode svakoga radnoga dana u tjednu. Udrugu su osnovali roditelji korisnika jer su, kako i sami kažu, jednostavno prinuđeni na to s obzirom da sustav ne brine o osobama s intelektualnim teškoćama koje su starije od 21 godine.  

Prema službenim Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo podacima u Hrvatskoj živi 511 850 osoba s invaliditetom, od čega je 60 % muškaraca i 40 % žena. U ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske osobe s invaliditetom čine 12 % stanovnika.