Dvojica mladića dobili prekršajne prijave jer su aktivirali “bengalku”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 18 i 19 godina, zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

„Obojica su se jučer, 25. svibnja 2022. godine u Vinkovcima, ulica Bana Josipa Šokčevića, oko 18,25 sati tijekom javnog okupljanja, kretali u većoj skupini osoba i pritom aktivirali pirotehničko sredstvo (tzv. „bengalka“) koje je iz kategorije P1, a čija je nabava, posjedovanje i uporaba zabranjena građanima. Policijski službenici ove Uprave su obojici izdali prekršajni nalog, budući smo tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili da su počinili navedeni prekršaj“, navode iz policije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, u jednoj (Vukovar) je nastupila samo materijalna šteta, dok su u dvije prometne nesreće (Županja i Babina Greda) dvije osobe teže, i u jednoj lakše (B.Greda), tjelesno ozlijeđene.

Jučer, 25. svibnja u 10,35 sati, u Županji se dogodila prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđena pješakinja. Prema navodima policije 60-godišnjak iz Županje upravljao je osobnim automobilom županjskih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Josipa Jurja Strossmayera, a uslijed prekomjerne brzine kretanja nije na vrijeme uspio zaustaviti vozilo te je došlo do udara u pješakinju, također 60-godišnjakinju, koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. 60-godišnjakinja je, uslijed udara i pada na kolnik, teže ozlijeđena.

Također jučer, 25. svibnja, ali oko 5 sati, na cesti između Babine Grede i Prkovaca, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama. Vozač osobnog automobila, 23-godišnjak iz Babine Grede, upravljao osobnim automobilom županjskih registarskih oznaka trakom, te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega djelomično zahvaća prometnu traku za suprotan smjer kretanja i udara vozilom u dio poljoprivrednog traktora kojim je upravljao 45-godišnjak iz suprotnog smjera. U prometnoj nesreći 23-godišnjak je teže ozlijeđen, dok je 45-godišnji vozač traktora, također iz Babine Grede, lakše ozlijeđen. Policijski službenici su na mjestu događaja proveli očevid, kod sudionika nije utvrđena prisutnost alkohola.