CPR Custom Garage – radionica snova iz Vinkovaca

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Ukoliko imate motocikl i želju da ga preradite i date mu jedan novi, drugačiji i jedinstveni izgled javiti će se u vinkovačku radionicu CPR Custom Garage. U ovoj radionici motocikli dobivaju jedan sasvim drugačiji izgled koji garantira kako će vas dvotočkaš privlačiti brojne poglede znatiželjnih građana. Vlasnik radionice Ivan Vukoja kaže kako se motocikl, u zavisnosti od sredstava, može kupiti gotovo na svakom koraku ali i da se na malo mjesta taj isti motocikl može preraditi.

„Kupljeni motocikli su unificirani i koliko god dali novaca u istom gradu može biti i nekoliko identičnih. Međutim, kada ga preradite onda on dobiva jedan sasvim drugačiji izgled. Nakon prepravki u našoj radionici sa sigurnošću mogu reći kako ne postoje dva ista motocikla i da je svaki unikatan. Svaki od njih je pravo umjetničko djelo“, kaže Vukoja.

Govoreći o preradama koje rade navodi kako se može preraditi i dati izgled gotovo svim dijelovima osim onih koje ne smiju po zakonu dirati. Rade najvećim dijelom sami s tim da za neke radove angažiraju stručnjake iz tih oblasti. Navodi i da se mogu prerađivati sve vrste motocikala ali da on osobno najviše voli raditi s chopperima te da pri tome preferira „military look“. Kroz šalu kaže kako motocikl koji dođe u njihovu radionicu i izađe povezuje samo serijski broj i registracija dok je sve ostalo ljepše i bolje. Prije bilo kakvoga rada obavezan je razgovor s vlasnikom kako bi vidjeli što zapravo on želi i kako bi želio da njegov motocikl bude prerađen.

„Najvažniji mi je taj razgovor tijekom kojega kroz razgovor dođemo do zajedničkih rješenja. Nekada je neke zahtjeve jednostavno nemoguće odraditi ili pak postoji bolje i kvalitetnije rješenje koje predložim. Važna informacija mi je i način života njihovih vlasnika, s čime se bavi, za čega koristi motocikl…“, pojašnjava Vukoja.

Dodaje i kako je pri tome iznimno važno i koliko novaca je vlasnik spreman izdvojiti za preradu, odnosno, hoće li to biti kozmetičke prerade i one detaljne. Prerađeni motocikli iz radionice CPR Custom Garage danas se voze širom Hrvatske ali i u inozemstvu. Mogu se često vidjeti i na raznim sajmovima gdje redovito izazivaju veliku pažnju posjetitelja.