Vukovarske iskrice proslavile 10 godina rada

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prigodnim programom koji je održan u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar svoj deseti rođendan proslavila je Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Vukovarske iskrice. Ovu okruglu obljetnicu Vukovarske iskrice iskoristile su i da zahvale svima koji su na bilo koji način pomagali ili pomažu rad udruge. Na rođendanskoj proslavi bilo je pjesme, plesa, skečeva, scenskih igara u čemu su uživali članovi obitelji, prijatelji i poznanici iz Vukovara, županije ali i šire.

„Ovo je idealna prilika da svima pokažemo koliko oni mogu i znaju“, istaknula je predsjednica Vukovarskih iskrica Lilijana Radobuljac.

Dodala je kako ova udruga ima devet korisnika kao i 70-ak članova. Iskrice su prepoznatljive po nizu aktivnosti tako da njihovi korisnici svakoga radnoga dana u tjednu, a sada i subotom, imaju osmišljene razne radionice.

„Naša djeca su pet dana u tjednu, a sada i subotom, na sigurnom. Voljeni su, brinemo o njima i oni i dalje napreduju. Na neki način smo i prinuđeni na to jer sustav ne brine o tim osobama starijim od 21 godine. Stoga smo preuzeli odgovornost za ono što bi trebali raditi grad, županija ili država“, rekla je Radobuljac.