Vukovarska braniteljska Koordinacija protiv pripajanja resornog ministarstva MORH-u

VUKOVAR, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara obratila se javnosti priopćenjem kojim su prokomentirali najave o mogućem pripajanju Ministarstva branitelja u okvir Ministarstva obrane.

-Zar je braniteljsko stradalnička populacija toliki teret ovoga društva, ove države za koju su krvarili, davali svoje dijelove tijela i najvrednije što su imali svoje živote stvarajući je, da ih se uporno omalovažava i šikanira? Sve je očitije da nas je previše preživjelo tijekom Domovinskog rata. Dakle u ovim danima hrvatske slobode trideset tri tisuće branitelja više nema među nama. Nije lako izračunati koliko će još trebati dana u hrvatskoj slobodi da se prirodnim putem oslobode ovog svijeta najvrjedniji hrvatski sinovi i kćeri te ostave sva svoja stečena prava na raspolaganje liliputancima za vođenje Hrvatske u svjetliju budućnost, jer nažalost oni koji ostaju iza nas nemaju pravo uživanja naših stečenih prava, stoji u priopćenju vukovarske Koordinacije.

Navode i kako su od saborskih zastupnika s područja županije očekivali kako će tražiti da se poboljša rad Ministarstva, zalagati se da Ministarstvo branitelja zajedno sa uporabnim vrijednostima Domovinskog rata počne zdušno raditi na ugledu branitelja…

IVAN MATIĆ