Vukovarka Hermana Dermiček izborila pravo nastupa na Olimpijskim igrama mladih u Argentini

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, Glavni grad Argentine Buenos Aries, bit će od 6.-18. listopada domaćin Olimpijskih igara mladih sportaša starosti od 15 do 18 godina. Na ovoj smotri najboljih mladih sportaša svijeta, nastupit će ukupno 4012 natjecatelja iz 206 zemalja, dok će boje Republike Hrvatske braniti 37 natjecatelja i natjecateljki među kojima će biti i 16-godišnja vukovarska dizačica utega Hermana Dermiček.

Da bi se izborio plasman na ove Olimpijske igre mladih, potrebno je bilo dokazati svoju kvalitetu na prethodnim kvalifikacijskim natjecanjima, te je tako mlada Vukovarka Hermana Dermiček, osvojivši sedmo mjesto na Europskom prvenstvu za kadete, održanom u srpnju u Milanu, stekla  pravo da kao jedina sportašica iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije sudjeluje na ovim Igrama.

Hermana Dermiček je šesnaestogodišnjakinja, članica Kluba dizača utega „Vukovar“ i dizanjem utega se bavi oko pet godina. Prvakinja je Hrvatske i državna rekorderka za sve mlađe uzraste u tri težinske kategorije. Na osnovu ostvarenih sportskih rezultata, Hermana je 2015. godine proglašena najperspektivnijom sportašicom Grada Vukovara.

“Ima li veće sreće za jednog trenera volontera od toga da mu sportaš kojega trenira nastupi na Olimpijskim Igrama ? Mislim da nema i da sada mogu mirno u zasluženu „sportsku trenersku mirovinu“, poručio je Herminin trener Milan Kordić kojega bi u klubu trebao zamjeniti  prvostupnik trenerske struke, bivši državni prvak Davor Horvat koji već radi s natjecateljima, izvjestili su iz Uprave kluba .