U Vinkovcima započeli Dani hrvatskog šumarstva, a sutra počinje 13. državno natjecanje šumarskih radnika sjekača

Foto: Đuro Karalić

Prigodnom svečanosti u Vinkovcima su večeras započeli Dani hrvatskog šumarstva i 13. državno natjecanje šumarskih radnika sječaka, a manifestaciju je otvorenom proglasila ministrica poljoprivrede i šumarstva, Marija Vučković čestitavši Vukovarsko-srijemskoj županiji na generacijskoj obnovi jer je, kako je kazala, po broju mladih poljoprivrednika uvjerljivo iznad prosjeka RH i EU.

Navela je kako je iz programa ruralnog razvoja u toj županiji ugovoreno projekata i dano potpora u vrijednosti nešto većoj od 211, a do danas isplaćeno nešto više od 175 milijuna eura. “Kada tome pribrojimo izravna plaćanja dolazimo do podatka kako ukupne potpore Ministarstva poljoprivrede u mandatu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića iznose više od 600 milijuna eura i nije tu uložen samo javni novac već i vjera, ljudski i sveukupni kapital ljudi koji žive na ovom prostoru”, poručila je ministrica Vučković.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić obećao je kako će Uprava Hrvatskih šuma učiniti sve kako bi šumari sjekači imali vrlo kvalitetnu opremu i pristojnu plaću te da budu ponosni što su zaposlenici Hrvatskih šuma.

Govorili su i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je zahvalio Hrvatskim šumama i Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva na svemu što čine za napredak Vukovarsko-srijemske županije ako područja s izrazitom poljoprivredom i šumarstvom te gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić zaželjevši sudionicima i natjecateljima, kojih je u grad na Bosutu stiglo 70-tak iz svih podružnica Uprave šuma kao i iz Mađarske i Slovenije, ugodan boravak u najstarijem europskom naselju.

U ime domaćina, Uprave šuma Podružnice Vinkovci sve je pozdravio voditelj Krasnodar Sabljić.

Natjecanja započinju sutra, a za građane je pripremljen zanimljiv program uz sajam OPG-ova, kuhanje i degustaciju čobanca i druge sadržaje. Cjelokupan program održava se u parku Lenije.