Vukovarac Ivan Draganić kao dio reprezentacije osvojio 7. mjesto na SP u Čileu

Foto: Privatne fotografije

VUKOVAR, Na Svjetskom prvenstvu u karateu za mlađe seniore, juniore i kadete održanom u Santiagu de Chileu od 23. do 27. listopada 2019. godine, reprezentacija Hrvatske osvojila je izvrsno 7. mjesto u kategoriji kata timova, a dio reprezentacije bio je i mladi Vukovarac, karatist Ivan Draganić. Tim povodom Draganić, zajedno s članovima Karate kluba Vukovar ’91 posjetili su Grad Vukovar gdje ih je primio gradonačelnik Ivan Penavaa. Tom prilikom Draganić je rekao kako ovakav uspjeh nije očekivao ali i da za istim uvijek postoji nada i želja.

„Dali smo sve od sebe i prezadovoljni smo našim uspjehom. Ostvarili smo nove ciljeve i sada krećemo u nove aktivnosti“, rekao je Dragaanić.

Kazao je i kako karate trenira već 12 godina kao i da još uvijek uspijeva uskladiti školske obveze s treninzima. I profesori mu često izađu u susret.

„Doista sam sretan i ponosan na veleban uspjeh Karate kluba Vukovar ’91. Riječ je o vrlo kvalitetnom i izvrsnom klubu, čiji je dugogodišnji, kvalitetan i stručan rad prepoznat i potvrđen kroz ovaj rezultat. Trud je urodio svojim plodom, a mi im u budućnosti želimo da nastave ovim smjerom predstavljajući boje svoje države, ali i na ponos svoga grada“, rekao je Penava.

Trener i dopredsjednik Karate kluba Vukovar ’91., Igor Štalmajer rekao je kako su u uspjehu presudni disciplina, cilj, trud i rad, a nekada i sportska sreća.

„Ivan je vrlo discipliniran i vrijedan sportaš koji se odlučio odricati, a od samih početaka pokazao je ozbiljan interesu prema radu te je time njegov talent sve više dolazio do izražaja“, rekao je Štalmajer.

U konkurenciji od 20 reprezentacija koje su bile podijeljene u 2 grupe po 10, reprezentacija Hrvatske je nakon prve izvedbe kate prošla u drugi krug velikog natjecanja. Novim sustavom bodovanja, naša reprezentacija zauzela je odlično 7. mjesto u dalekom Čileu.