Vukovar slavi Dan Grada

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Uz prigodan program i niz događanja obilježava se Dan grada Vukovara. Obilježavanje rođendana Grada započelo je polaganjem vijenaca podno Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Održana je potom i sveta misa u crkvi SV. Filipa i Jakova dok su djeca iz dječjih vrtića kredom crtala u pješačkoj zoni. Pripremljen je i niz drugih događanja. Kako je radi skorih lokalnih izbora raspušteno Gradsko vijeće neće biti održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Vukovara tako da će priznanja grada biti dodijeljena na večeri Grada Vukovara i gradova prijatelja.

„U proteklih godinu dana, od prethodnoga Dana Grada, napravljeno je puno. U zadnjih godinu dana Vukovar je dobio zatvoreni bazen, šetnicu uz Dunav, obnovljene ulice, nogostupe… Pomaci su mnogobrojni na svim poljima, a meni su osobno najvažniji pomaci u Gospodarskoj zoni gdje se konačno mogu vidjeti hale koje svijetle i koje rade i noću“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Napomenuo je i kako je izrađen i prijedlog novog Zakona o Vukovaru od kojega se očekuju veliki rezultati kada je riječ o podizanju gospodarstva. Prema riječima Penave iznimno su mu važni nematerijalni rezultati do sada ostvareni, a kroz koje je Vukovaru vraćen dignitet i ponos. Istakao je kako je u zadnjih nekoliko godina stvoren dojam da u Vukovaru ipak glavnu riječ vode Vukovarci i da postoji netko tko ima stav, bori se za njega i zna ga artikulirati. Mišljenja je i da je suživot u Vukovaru na zadovoljavajućoj razini ali i da je on mogao svakako biti i bolji.