Vukovar: sanirana javna rasvjeta u ulici Alojzija Stepinca i J. J. Strossmayera

VUKOVAR, Vukovarske gradske vlasti sanirale su javnu rasvjetu u Ulici kardinala Alojzija Stepinca od rijeke Vuke do skretanja za autobusni  kolodvor i Ulici Josipa Jurja Strossmayera od raskrižja sa Ulicom Antuna Bauera-Paje do Hrvatskog doma.

U Ulici kardinala Alojzija Stepinca izvršena je zamjena dotrajalih elemenata javne rasvjete. Demontirani su postojeći betonski temelji, stupovi i svjetiljke, te je postavljeno sedam novih temelja, stupova sa krakovima i jedanaest novih svjetiljki.  Zamijenjeno je 200m podzemnog kabela. Vrijednost izvedenih radova je 72.753,13 kn.

“Ovim zahvatom je znatno povećana kvaliteta rasvijetljenosti prometnih površina i parkirališta. Zamjenom dotrajalog kabela koji je bio u iznimno lošem stanju zbog čega su učestali kvarovi, povećana je pouzdanost javne rasvjete”, pojašnjavaju iz gradske uprave.

U Ulici Josipa Jurja Strossmayera postavljena su tri stupa javne rasvjete sa krakovima i visokoučinkovitim LED svjetiljkama čime je poboljšana rasvijetljenost prometnih površina u dijelu ulice koji je dosad bio loše osvijetljen. Vrijednost izvedenih radova je 38.247,50 kn.

ĐURO KARALIĆ