Izgrađen novi parking kod bazena u Borovu naselju

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Novoizgrađeno parkiralište u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, koje se nalaze neposredno kod Sportskih objekata Vukovar, danas je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. Kako je rečeno s obzirom na veliku posjećenost Sportskih objekata pojavila se potreba za izgradnjom dodatnih parkirališnih mjesta što je Grad Vukovar prepoznao i realizirao investiciju vrijednu gotovo 1,1 milijun kuna.

“Već dugo vremena suočavamo se s problemom parkirnih mjesta u neposrednoj blizini Sportskih objekata, a u svrhu njegova rješenja realizirali smo ovaj projekt gdje smo, vodeći brigu o očuvanju okoliša i zelene površine, napravili parkiralište sa ukupno 66 parkirnih mjesta koje će služiti na zadovoljstvo svih posjetitelja Sportskih objekata Vukovar“, rekao je Penava.

Ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo istaknuo je kako je Grad Vukovar pronašao vrlo lijepo i funkcionalno rješenje za problem parkirnih mjesta.

„Nakon uređenja Trga Dražena Petrovića, uz novi parking svim našim korisnicima omogućena je kvalitetna ponuda u cijelosti. Ovakvo rješenje zaista je bilo potrebno s obzirom na broj posjetitelja plivališta kojih je na godišnjoj razini 140.000, uz 50. 000 korisnika dvorane i teniskih terena“, rekao je Szabo.

Izgradnjom ovog parkirališta ostvareno je ukupno 66 novih parkirnih mjesta za potrebe korisnika usluga Sportskih objekata Vukovar, od kojih je 8 rezervirano za osobe smanjene pokretljivosti i za osobe s invaliditetom. Parkiralište je površine 1.851,21 m2 s novom pješačkom stazom dužine 114,00 m2, a opremljeno je uličnom rasvjetom i dodatnim hortikulturnim uređenjem.