Unatoč tomu što su obolili od koronavirusa po Vukovaru obavljali privatne poslove

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad 34-godišnjakinjom i 64-godišnjakom zbog sumnje da su unatoč što su obolili od koronavirusa, napustili svoje domove.

Naime, unatoč tomu što joj je prethodno određena mjera liječenja u kući iz razloga što je bila pozitivna na virus Covid-19, 34-godišnjakinja je u prijepodnevnim satima 2. prosinca napustila mjesto prebivališta u Vukovaru i došla u prostorije Centra za socijalnu skrb u Županijskoj ulici u Vukovaru.

Također, 64-godišnjak je 4. prosinca u jutarnjim satima napustio adresu prebivališta u Petrovcima, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući iz razloga što je bio pozitivan na virus Covid-19, te došao u stanicu za tehnički pregled vozila na području Vukovara radi produljenja registracije vozila.

Na taj način oboje su doveli u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima su bili u kontaktu.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 34-godišnjakinje i 64-godišnjaka podnesene su kaznene prijave.

Policija je također izvijestila kako su jučer prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Bajakovo tri hrvatske državljanke predočile policijskim službenicima krivotvorene negativne nalaze PCR testa na COVID-19.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 5 sati, policijski službenici su provjerom vjerodostojnosti isprava utvrdili kako su 23- i 22-godišnjakinja s područja Splitsko-dalmatinske županije predočile krivotvorene obrazce negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako im se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Iz istog razloga je i 42-godišnjakinja s područja Istarske županije prilikom granične kontrole u 9 sati policijskim službenicima predočila krivotvoren negativan nalaz PCR testa.

Osumnjičene su uhićene te su nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnesene kaznene prijave, navodi policija.