Na dječjem igralištu u Borovu naselju postavljen zip line

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Na dječjem igralištu u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, u ulici Vijenac Ruđera Boškovića, postavljeno je novo, moderno igralo tzv. zip line.Nna zamolbu građana i roditelja na igralištu je postavljena i slavina za vodu koja je potpuno funkcionalna i pri ekstremno niskim temperaturama. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 90 tisuća kuna.

Igralište je obišao gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima te tom prilikom istaknuo kako je Grad Vukovar među prioritete uvijek stavljao brigu za najmlađe.

„Na radost svih naših mališana i na zamolbu roditelja postavljeno je drugo u gradu atraktivno, moderno i popularno igralo tzv. zip line, a kroz komunikaciju s građanima i roditeljima na igralište je postavljena i ne smrzavajuća slavina za vodu. Cilj nam je svim dobnim skupinama osigurati kvalitetne sadržaje te dječja igrališta učiniti modernim i sigurnim mjestima za druženje i igru naših najmlađih sugrađana“, rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako Grad Vukovar u svakoj gradski četvrti brine o kvaliteti i sigurnosti dječjih igrališta.

„Svake godine dječja igrališta dodatno moderniziramo te mijenjamo dotrajale sprave za što na godišnjoj razini izdvajamo 300.000 kuna“, rekao je Pavliček koji je te pozvao vukovarsku mladež na brigu i čuvanje imovine dječjih igrališta kako bi svi u njima mogli što duže uživati.

Čelnici grada rekli su i kako gradska uprava redovito brine o 45 dječjih igrališta, kako na području samog grada, tako i prigradskih naselja Sotina i Lipovače. Posebnu pozornost Grad Vukovar pridaje odabiru kvalitetnih materijala i izvedbi igrala kojima se osigurava sigurnost pri njihovom korištenju, ali i vijek njihovog trajanja. Kroz protekla 3 mjeseca Grad Vukovar sanirao je igrala na 24 dječja igrališta te je proveden postupak nabave za nova dopunska igrala za 14 dječjih igrališta u iznosu od  preko 240 tisuća kuna bi se unaprijedili i sadržajno obogatili mikrolokacije ali i centralna igrališta svakog kvarta u gradu te povećali kvalitetu i sigurnost. Tako su obogaćena igrališta na Sajmištu (Ul. Vlahe Bukovca, Mazda park, Sajmište, Stjepana Supanca, Augusta Cesarca), ali i brojna druga (Voćinska, Lijeva bara, križanje Široki put – Ratarska, Zagrebačka, Županijska, Zrmanjska te K. A. Stepinca u Sotinu).