Vukovar povećao izdvajanja za tretmane suzbijanja komaraca

Foto: Grad Vukovar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za medije na kojoj je izvijestio o povećanju sredstava za tretmane suzbijanja komaraca na području Vukovara za dodatnih 81.859.38 eura.

„Sukladno ranijim najavama povećali smo sredstva za 50 posto, tako Grad Vukovar sada ukupno izdvaja 245.578,13 eura za ovu godinu za tretiranje komaraca”, kazao je Penava.

Zamjerio je izostanak pomoći Vlade.

„Revoltiran pogrešnim načinom funkcioniranja u našoj državi, gdje činjenično imamo situaciju da unatoč tome što smo uputili dopis Vladi RH kojim tražimo pomoć u suzbijanju komaraca, ona pomaže isključivo Gradu Osijeku i ni jednom drugom gradu na području Hrvatske, pa ni Vukovaru. Smatram ovu situaciju potpuno apsurdnom jer Vlada i premijer Andrej Plenković u ovoj situaciji odbija pomoći građanima Vukovara, a istovremeno je dotirao proračunska sredstva svih građana Republike Hrvatske Gradu Osijeku. U masi sredstava koje izdvajamo iz gradskog proračuna, a uz napomenu kako su gradska proračunska sredstva sredstva naših sugrađana, upravo oni će u državni proračun putem PDV-a Vladi Republike Hrvatske uplatiti 49.115,63 eura, odnosno 369.840,69 kuna. Dakle, sredstva mojih sugrađana otići će u ovom iznosu u državni proračun kao pomoć Vladi Republike Hrvatske zato što smo prisiljeni tretirati komarce. Kad država nije u stanju pomoći Vukovaru i Vukovarcima, Vukovarci će pomoći našu Vladu koja nema dovoljno za sve, već samo za svoje.“, ustvrdio je Ivan Penava.