Vukovar: Narodna koalicija predstavila kandidate za V. izbornu jedinicu

VUKOVAR, U vukovarskom hotelu Lav održano je predstavljanje kandidata Narodne koalicije za V. izbornu jedinicu pred predstojeće prijevremene parlamentarne izbore na koje će hrvatski građani izaći 11. rujna, a s kojega je poručeno kako je ta koalicija jamac poštivanja prava svih te je spremna nastaviti provedbu inplementacije demokratskih vrijednosti u sve sfere hrvatskog društva.

“Na našim listama nalazi se 50 posto žena što nije zbog zadovoljenja zakonske forme već zbog sposobnosti, znanja i svega drugog zbog čega su žene prepoznate u našoj koaliciji”, kazao je prvi na listi Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici, požeški gradonačelnik  Zdravko Ronko dodajući kako je koalicija jamac proštivanja prava svih građana Hrvatske.

Četvrti na listi, bivši ministar branitelja Predrag Matić zamjerio je Vladi bivše Domoljubne koalicije svojatanje svega onogo što je, kako je kazao, napravila Vlada Zorana Milanovića, a što je sada počelo davati pozitivne rezultate.

“Najviše što su oni napravili je da su najavili ukidanje pečata”, ustvrdio je Matić.

Podsjetio je kako je Vlada Zorana Milanovića donijela Zakon o pravima žrtvama seksualnog nasilja u Domovinskom ratu ocjenivši kako je riječ o najboljem zakonu donesenom u Hrvatskoj,

Iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun koji je 10. na listi zauzeo se za decentralizaciju državne imovine koja državi više nije od koristi i njezino prepuštanje jedinicama lokalne samouprave, a Mirna Krajina Andričević (13.) za dostupnost javnog zdravstva svima te za izbjegavanje preklapanja javnog i privatnog zdravstva.

ĐURO KARALIĆ