Pavliček: Postajemo neozbiljna država, trebamo se uzdati u se i svoje kljuse

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, U svome slobodnom govoru u Hrvatskom saboru predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček kazao je kako sve ono što se događalo proteklih dana oko pada bespilotne letjelice u Zagrebu može se opisati kao rubrika „vjerovali ili ne“. Prema njegovim riječima riječ je o najvećem vojnom incidentu od Domovinskog rata pri čemu su ishitrene izjave, poluinformacije kao i prepucavanje predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića doveli do konfuzije radi čega se stvara dodatno nepovjerenje građana u hrvatske institucije.

“Koliko je zapravo Hrvatska dobila sigurnosti od NATO saveza? Što bi se dogodilo da je letjelica pala na London, Pariz ili Berlin? Trebamo se uzdati u se i svoje kljuse”, rekao je Pavliček komentirajući izjave glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga.

U svome slobodnom govoru Pavliček je govorio i o preletima vojnih zrakoplova Rafalea nad Zagrebom napominjući kako njemu osobno nisu ulili nikakvu dodatnu sigurnost  te da nije impresioniran.

„Postajemo neozbiljna država i onda se čudimo kada predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić kaže na skupu da Hrvati nisu ni za dron spremni, kada nam se smiju takvi”, kazao je Pavliček.